Droger och missbruket

Redan som 15 åring började jag tidigt att dricka ganska så kraftigt och när jag sedan fyllt 18 år efter att ha fått en fond som då var värd cirka 1,2 miljoner kronor som jag sedan börjat sälja av till marknadspris. Några dagar senare började jag ganska så flitigt att besöka krogen och så småningom ganska så tidigt att leva ett liv väl över mina tillgångar. Har väl nästan alltid haft en ganska så dålig respekt för pengar tror jag. Köpte väl de jag ville ha och åkte taxi nästan överallt, även mellan olika klubbar och ute-ställen i Göteborg. Efter att senare ha fyllt 20 år hade jag redan samlat på mig åtta lobbar och ett ringa narkotikabrott. Jag sökte då hjälp och fick senare diagnosen borderline och påbörjade en KBT-behandling och fick sedan hjälp. Jag reagerade väldigt positivt på behandlingen men sen går min storebror bort i en mystisk brand som ingen än idag riktigt vet hur den startade. Efter detta började jag ta amfetamin dagligen och var tvungen att sjukskriva mig ifrån jobbet på DFDS. Jag var vaken i 3-4 dygn i sträck, ofta tills jag kollapsade och hamnade på sjukhuset. En gång hade jag tagit över tre gram och började då få ofrivilliga ryckningar i kroppen. En annan gång eller vid sista överdosen innan LVM:et hade jag kombinerat kvällen med kokain, alkohol, amfetamin och heroin och vaknade på Sahlgrenska sjukhuset fullt med slangar i kroppen. Därifrån rymde jag då min socialhandläggare fanns på plats och började hota mig att ta en behandling eller få bli tvungen att ta ett LVM i ett halvår. Jag rymde ifrån sjukhuset och blev sedan ganska så snart omringad av flera polisbilar utanför min lägenhet på Masthugget. Jag försökte springa men dom han i kapp mig och och jag och blev arresterad. Efter de var de blev jag körd till en låst avdelning på Östra sjukhuset och hamnade sedan på Renforsens Behandlingshem någon timma nordväst om Umeå i Norrland. Där satt jag inlåst på en sluten enhet i cirka 4 månader innan Jag fick avsluta mitt LVM på ett hem närmare Göteborg. Under denna tid passade min far på att sälja min lägenhet på Masthugget i Göteborg. När sedan mitt LVM äntligen var slut så var jag redan då bostadslös och hamnade då på ett boende för missbrukare. Och så har de varit dom senaste fem åren. Har sedan dess pendlat mellan en massa sådana här boenden och befinner mig just nu på mitt sjunde boende. Under tiden som gått har jag kämpat för att komma ur missbruket och faktiskt lyckats hålla upp ett halvår men sedan har frestelsen helt enkelt blivit för stor och då återfallit. Idag håller jag fortfarande på att kämpa för att bli ren för att jag någon gång skall kunna återgå till mitt arbete och börja leva ett normalt liv igen. Och de kan jag nog, men de här var nog ändå lite svårare än vad jag i själva verket trodde faktiskt.

Läs mer: LVM ingen behandling utan bara förvaring

Follow Us
Blogkeen Bloglovin

Gör sällskap med 40 741 andra följare


Läs mer: Art – Andreas Douglas Rörqvist

Annonser

Konstnär och har jobbat för DFDS Logistics Services sedan den 10:e september 2006 men är för tillfället sjukskriven. Född: 1986 och uppvuxen på Näset i sydvästra Göteborg. Halvbritt och behandlas för Borderline samt Asperger Syndrom och kämpar väl mot ett tyngre narkotikamissbruk sedan dagen min bror omkom i en brand den 4:e februari 2012.

%d bloggare gillar detta: