”Det är inte värt de!”

Redan i början på nästa vecka planerar jag att lämna Ingsered och flytta tillbaka till Göteborg då jag nu fått en lägenhet på Stigbergsliden i Majorna i GBG. Det är ett väldigt stort steg för mig de här eftersom de naturligtvis är förknippat med så mycket risker som kan ställa till de för en eftersom jag haft dessa problemen ”Och de vet jag om!” Men jag gillar utmaningar och någon gång måste jag ta detta steget ändå. Det är bara en tidsfråga och de klart att de 100 gånger lättare att hålla sig ren på ett boende benäget mitt ute på landet som Ingsered än att bo i en lägenhet mitt i Göteborg med tillgång till alla droger som finns i hela världen och samtidigt försöka hålla sig ifrån de!. Så varför utsätter jag mig för dessa onödiga riskerna. Jo de gör jag framförallt för att drivkraften för jobb, körkort och vänner övervinner drivet för att droga och känslan för att bli hög, ”För så har de inte vart innan!” Det vart fullständigt tvärtom för mig innan alltså. Jag har så jävla mycket att vinna på att hålla mig ren alltså, och så jävla mycket att förlora på om jag nu skulle börja igen! Och det är det som driver mig alltså. Tycker inte de är inte värt de!. Och har man bestämt sig för att flytta tillbaka till Göteborg då måste man ändå vara beredd på att här finns de droger och folk kommer att erbjuder en grejer, här måste man klara att säga ifrån och klarar man inte de ”Då skall man inte utsätta sig för de!” om man nu inte själv vill knarka och fortsätta då och de vill ju inte jag längre, för annars tycker jag ju man självklart stanna kvar på ett sådant boende som Ingsered tills dess att man känner att ”Ok nu är jag redo” därför känner jag mig nu mogen till att kunna flytta tillbaka till Göteborg igen. För att fördelarna övervinner riskerna och i mitt fall. Jag saknar mina vänner och känner mig allmänt isolerad.

Annonser

Mycket positivt som händer nu!

Det har varit en väldigt händelserik vecka för mig och försöker se allting så positivt som bara möjligt nu. För det första har jag som sagt samtliga körkort nu på gång då det nämligen råkar vara så att jag samlat ihop körkortsansökningarna med ett helt jävla kuvert fullproppat med rena provsvar som jag redan imorgon bitti tänkte visa upp för min läkare för att styrka ett så kallat läkarintyg eller läkarutlåtande som jag i sin tur förhoppningsvis redan imorgon kan dra iväg till Transportstyrelsen. Så de känns bra faktiskt, ”Yeah!” Och för det andra har jag nu för cirka en vecka sedan tillbaka helt frivilligt slutat upp med mina bensodiazepiner då ångesten ramlat ner på en sådan nivå att jag nu inte känner att jag inte är i behov av den medicinen något mer. Försöker röra på mig istället, jag har ju min landningsbana på två Propavan, Quetiapin och 4 rör Theralen på kvällen så känner att de räcker för tillfället. Sen kommer det tredje då och då är de så att jag skall jag iväg på spa imorgon igen på Sankt Jörgen i Göteborg och då skall jag koppla av alltså och försöka hitta min egna, vad ska vi säga ”gör de själv känsla!”

”Känner mig klar på Ingsered och är redo att flytta tillbaka till Göteborg”

Nu har jag varit på Ingsered i Hällingsjö sedan oktober månad förra året och har endast haft ett återfall på kokain, alkohol och amfetamin och de tog jag i slutet på december månad och efter de faktiskt varit helt ren förutom bensodiazepiner som jag har förskrivet av min läkare då. Så börjar känna mig ganska så klar här faktiskt på Ingseredshemmet då suget nu sjunkit till en sådan nivå att jag nu känner mig mogen att kunna flytta närmare stan igen utan att riskera att återfalla direkt liksom. Jag har redan ansökt om en plats på statsmissionen i Göteborg men fått avslag på grund av mina mediciner så väntar på ytterligare svar från ett antal till ställen som mitt socialkontor har kontrakt med. Hoppas på svar redan i mitten på nästa vecka.

”Myndigheterna driver mig till vansinne alltså!”

Det är nog först då systemet drivit en såpass långt till vansinne att man till slut lyckas ta sitt egna liv som myndigheter och läkare börjar komma till insikt med vad deras missar egentligen förorsakar!” Det handlar för det första om att man sökt hjälp för ett missbruk och att man förväntas få någon sorts behandling för detta ”inte att man ska känna sig som en intagen på en öppnare anstalt då man varken begått något brott eller överhuvudtaget är kriminell. ”Men precis så känns de!” Jag kan inte röra mig fritt jag kan inte åka iväg som jag vill och åker jag nu iväg utan att säga något märkts de inte minst på väckningarna och då är socialjouren väldigt snabb på att ringa och hota om ett ytterligare ett LVM utan att man i själva verket ens skulle ha tagit något. Allt de här, känslan av isolering och kontroll, att man ska tulla en så fort man kommer tillbaka samt att läkaren hela tiden gör missar och glömmer att förskriva ens mediciner driver en till vansinne alltså. Och detta är nu andra gången i rad på mycket kort tid som läkaren helt enkelt glömt av att skriva ut min benso i tid så jag nu blivit helt utan ytterligare en helg. Och samma gäller sjuksköterskan som jobbar på samma mottagning som inte ens kunde hjälpa till och ta emot mitt kuvert med körkortsansökningarna som jag beställt hem ifrån transportstyrelsen och lämna över till läkaren med motiveringen att de skulle vart ett alldeles för stort ansvar att ta. Alltså jag är nog en ganska impulsiv människa som vill att saker och ting ska ske ganska fort och att då hela tiden sätta käppar för hjulen för än det driver mig till vansinne alltså. Detta är det värsta jag vet. Hade jag bara fått tillbaka mitt körkortet hade jag börjat jobba från dag ett. Jag bryr mig inte om att jag är psykiskt dålig jag trivs så bra med mitt jobb att jag vet att jag hade klarat av att komma tillbaka oavsett min psykiska ohälsa.

”En weekend på Marstrand’s havshotell”

Godkväll allihopa! Idag är jag på Marstrand med min mamma och moster ifrån Storbritannien på det nya havshotellet som ligger benäget strax innan färjan på vänster sida. Det är fortfarande under utbyggnad och de lär behövas framförallt inför sommaren och högsäsongen eftersom de redan nu verkar mer eller mindre helt fullsatt. Hotellet är kanonfint och spa-avdelningen helt underbar.

Flertalet pooler, bastu och badtunnor som också finns på utsidan med magnifik utsikt över (Carlsten’s Fästning). När de kommer till maten så var den också helt oslagbar känns de som. Framförallt middagen och trots att det var så mycket folk slapp man att vänta allt för länge utan allt flöt på bra och som förrätt tog jag sill och till huvudrätt en torskrygg med massor av goda tillbehör. Detta behövde jag bara kände jag och de känns skönt att fått komma iväg en stund bara ifrån allt bara.

”En dag på Sankt Jörgen Park Resort i Göteborg”

Det var ett tag sedan jag var här nu, tror de var relativt nyöppnat faktiskt senast jag var här. En dag på Sankt Jörgen gjorde mycket för mig för jag har varken varit utomlands firat Jul med familjen eller kunnat delta i någonting överhuvudtaget nästan känns de som på grund av att jag varit så nere i mitt drogmissbruk som jag varit. Detta är första gången på flera år som jag haft möjlighet att kunna följa med familjen på något lite extra känns de som.

Och man måste ju börja någonstans så vi tänkte vi kör en hel dag på Sankt Jörgen bara för att komma bort från allt lite och detta är nog en av dom bästa spa hotell jag varit på faktiskt. Huvudpoolen är varm och har en nästan en perfekt temperatur med grön cool belysning med massor av strålar och relaxfunktioner. Går man sedan vidare in mot spa anläggningen som ser ut så här så finns massor av olika mindre pooler med olika temperaturer, flertalet bastu osv.

Även en ny utomhuspool är på gång men är fortfarande under ombyggnad, däremot en trappa upp så finns två Jacuzzipooler tillgängliga på takterrassen utomhus som också vart kanon. Efter att ha varit på spa avdelningen åt vi sedan middag på restaurangen som ligger en trappa upp. Maten var precis som allt annat ”kanon!” Så känner man för att ta en ”Day Off!” så är detta ett ställe jag starkt kan rekommendera för andra!

”Det är något som inte stämmer med den nya medicinen”

Jag har precis börjat med ett nytt specialistpreparat som skall verka framförallt ångestdämpande men istället för att verka ångestdämpande har den istället gjort mig tidvis självmordsbenägen. Har diagnosen borderline med drag av asperger och läkaren berättade att man kunde bli dålig på den i början men förtydligade att de snart skulle gå över och att jag ska fortsätta med den oavsett. Medicinen heter ”Brintellix” och började ta den för cirka en vecka sedan. Förutom självmordstankar har jag också fått aggressionsproblem av den, utbrott och liknande. Jag vet inte om jag ska fortsätta ta den om de nu stämmer att de bara är så i början eller om jag helt enkelt skall lägga ner den helt och hållet. Om de är någon som har någon erfarenhet om just denna medicinen får ni gärna höra av er!.

”Det finns minst två anledningar till att jag gör detta!”

Godkväll allihopa! Hoppas alla mår kanon! För cirka två veckor sedan började jag träna och idag tränar jag både på gym och är ute mycket framförallt och promenerar. Mitt mål är väl att gå iallafall minst 5 km per dag och de har jag väl också gjort men de är väl nu dom senaste dagarna jag börjar känna en kraftig resultatförbättring och nästan lyckats fördubbla den sträckan och går nu närmare 10 km i snitt per dag. Och det finns minst två anledningar till att jag gör detta. Det ena är att jag känner mig mycket starkare psykiskt ”men framförallt” så minskar de suget efter droger och eventuella återfall för de är ju de sista jag behöver om jag nu skall lyckas få tillbaka mitt körkort någon gång.

”Träning är nog den enda vägen ur de här!”

Godkväll allihopa! Hoppas alla mår kanon! Jag har funderat en del på detta och nu är det så att jag börjat träna för jag tror kanske detta är den enda vägen ur de här för mig, missbruket. Jag har väl bara kört en vecka nu ungefär men känner mig redan mycket starkare psykiskt nu än innan och de känns som suget och risken för återfall har minskat en hel del för mig faktiskt och att jag äntligen börjar jag få tillbaka viljan. Hade ju ingen vilja alls innan jag började träna utan hade ju mer eller mindre tagit allt jag kom över bara för att bli hög liksom. Och så känner jag inte nu längre och det är jag väldigt glad över för det kanske kan rädda ens liv. Så för er som befinner sig i samma situation och inte nått viljan kan jag verkligen rekommendera detta!. Ta nu hand om er allihopa och ha en fortsatt trevlig helg!.

Måste få tillbaka viljan

Godkväll allihopa!

Hoppas alla mår bra! Det har varit en jobbig vecka men äntligen börjar de kännas lite bättre. Idag har jag hälsat på mina föräldrar på Näset i Göteborg, käkat middag och promenerat. Jag skall eventuellt flytta ifrån Ingsered relativt snart dels pga att jag vill komma närmare Göteborg men framförallt då jag saknar mina vänner väldigt mycket. Jag vill men saknar ibland viljan till ett drogfritt liv och det är de jag jobbar på nu, på viljan! Mitt humör pendlar hela tiden mellan himmel och helvete då jag lider av borderline och de gör att det är så svårt att bestämma sig och fatta viktiga beslut. Tog ett återfall på kokain och lite amfetamin för några veckor sedan men har varit ren sedan dess. Försöker framförallt röra på mig lite mer nu genom promenader osv för de hjälper verkligen, framförallt psykiskt men förhoppningsvis också till att återfå viljan på sikt. Förövrigt hoppas jag alla har haft en trevlig helg och tydligen så skall de dra in en hel del snö nu i veckan också. Ha de bäst nu och kämpa på allihopa!

HomePage

Annonser
%d bloggare gillar detta: