”Besök av god vän idag”

Idag fick jag besök av en barndomsvän från Näset. Det är så kul att få besök av sina vänner när man bor på ett behandlingshem eftersom de ibland kan kännas ganska ensamt här ute. Och han hade med sig en liten hund idag också som var kanonfin! Vi drack kaffe gick en lång promenad i skogen, och de var skönt att prata av sig lite. Kanondag helt enkelt!

Annonser

”Högtider är inget jag uppskattar längre utan mer något man måste rida ut”

I med att jag vart på olika institutioner i flera års tid har de här med högtider varit extra jobbiga tider för mig då suget efter fest och droger helt plötsligt ökat kraftigt vid dessa tider som t.ex jul och nyår. För jag kan ju inte ta något liksom. De ju ingen idé att återfalla och göra ett positivt UP när man kommit såhär långt och vart drogfri i närmare två månaders tid utan då blir de liksom per automatik inte en högtid man inte uppskattar utan istället något jobbigt man går igenom. Alltså jag önskar de vore tvärtom men så är de inte idag och så har det inte varit så på flera år. För jag menar håller jag mig bara drogfri nu så får jag ju förhoppningsvis tillbaka körkortet. Och jag har ju kvar min bil och allting. Transportstyrelsen har dragit in mitt körkort pga mitt tidigare missbruk men de ju som sagt bara indraget. Fortsätter jag att visa rena prover under en viss period så har Katarina Carlsson på transportstyrelsen sagt att jag kommer få tillbaka kortet utan att behöva göra om varken teori eller uppkörning. Hoppas bara på att detta stämmer bara alltså. Är du i samma situation eller känner du likadant? Skriv på bara!.

”Mår direkt bättre av ökningen på Oxascand”

Jag har idag fått till en tredubbling ökning på Oxascand från 5mg två gånger per dygn till 10mg tre gånger per dygn och känner mig genast mycket bättre. Jag hoppas bara detta håller i sig. Jag känner av ökningen direkt och ångesten är nästan helt borta. Det känns bra att min läkare har börjat lyssna på mig för detta var rent ut sagt ohållbart innan alltså. Jag hade sådana ångestattacker så de var löjligt alltså. Men nu mår jag, äh jag mår bra alltså. Kan inte säga annat. Hoppas de håller i sig bara.

”Behöver en bostad”

Jag vet att jag haft ett långt missbruk bakom mig och att jag borde hålla mig drogfri men jag vet ärlig talat inte om detta håller i längden. Jag har inga pengar kvar, jag kan inte måla, inget körkort, inget jobb, ingen lägenhet, jag kan inte längre hitta på saker med mina vänner och jag har en stående konflikt gentemot familjen pga att dom sålde min lägenhet pga mitt missbruk. Jag känner mig deprimerad helt enkelt. Jag behöver något att se fram emot i mitt liv. Det måste hända något. Jag har nu från och med idag fått kraftigt förhöjd dos benso nu stående, ökad Oxascand. Från 10 till 30 mg per dygn, så en tredubbling ungefär. Så jag hoppas dom hjälper lite mot dom här kraftiga ångestattackerna jag får dagligen av min borderline. Men jag saknar de sociala livet. Jag mår sjukt dåligt av att bara vara ensam hela tiden. Jag känner mig tom inombords. De måste hända något och ”framförallt” jag behöver någonstans att bo. Trött på att bo på olika institutioner hela tiden. Jag vill ha ett hem. Och jag vill ha det nu. Jag har bott såhär i flera år alltså. Trött på de. Men man får väl ta en dag i taget antar jag, de är många som är i samma situation. Ska försöka börja röra på mig lite mer. Jag tränade ju mycket innan brorsan dog och då mådde jag bra liksom. Jag funderar på att börja gå en kurs i (KBT) igen för de reagerade jag väldigt positivt på kommer jag ihåg. Ha en fortsatt trevlig eftermiddag och kväll allihopa!.

”Jag drömmer om amfetaminet!”

Inatt drömde jag om att jag precis hade inhandlat en femma amfetamin, och att jag bara fick uppleva den känslan en gång till och gå ner med näsan och låta han gå som en strykjärn över isen!. En boende på ett tidigare ställe berättade för mig en gång att ”Ja behöver ju inte knarka längre utan jag går ju bara in i medicinrummet så får ju jag mitt tjack då va”. Men då visade de sig att han hade ADHD också. ”Äh ja kastar på lite mer ved här borta Bergfeldt, de här funkar inte de här utan de ju snöstorm ute för fan!” På med stugvärmen!

aja ”jo” vad var de jag skulle säga. Det värsta är att de här var ingen mardröm eller något för mig utan de här var en ren dröm. Jag har fortfarande ett otroligt kraftigt sug efter just denna drogen. Även om jag vart drogfri i över en månad. Samtidigt är de en drog som fullständigt fördärvat mitt liv. Jag hoppas att suget släpper med tiden men detta känns otroligt jobbigt för tillfället. ”Vad händer om man återfaller här Bergfeldt förresten? Va sa du? Relen direkt, ah ok. Jo men alltså de känns som ett rent krig som pågår i min kropp. Kroppen vill ha de, men huvudet säger nej, jag får till och med upp en mycket tydlig bild i huvudet där min bortgångna bror Christian skäller på mig och verkligen skriker ”Ge fan i de Andreas!” Jag försöker verkligen lyssna på honom men suget är så starkt. Jag hoppas innerligt att jag klarar detta framöver men de hela känns väldigt, väldigt rent ut sagt oerhört svårt för mig alltså. Jag är livrädd för att återfalla helt enkelt men måste lyssna på min bror. För jag älskar min bror och vet att Christian har rätt i det här!. Hoppas de blir bättre med tiden men just nu känns de som att jag behöver all hjälp jag kan få.

Det är ju naturligtvis inte bra att man får sådana här drömmar om nätterna men jag får tänka att nu har jag frivilligt flyttat till ett drogfritt boende och kommit ganska långt ändå för jag har ändå vart ren ett bra tag nu och har fortfarande viljan att kämpa. Det hade vart så oerhört synd att ta ett återfall nu när man ändå kommit såhär långt. Jag har använt amfetamin i 10 år men hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat förstå att de skulle vara såhär svårt att lägga ner. Aldrig i min vildaste fantasi. Men även om man är kick fixerad så tror jag ändå man skall fokusera på dom negativa effekterna man fått av drogen och inte dom positiva. För väger man dom här två så överväger de negativa effekterna naturligtvis de positiva i hästlängder. Och då är de nog de som fått än att komma såhär långt. För en och en halv månad är långt för mig, så är de. Gäller bara att hålla detta nu framöver också!. Jag vill samtidigt passa på att önska alla er andra som har samma problem lycka till!.

”Här tar Mel Gibson i lite väl mycket känner jag!”

Godmorgon! Idag snöar de faktiskt ute hos oss idag på Ingsered. Trevligt! Och är de, oh jävlar nu är Anette på ingång också ser jag. Igår såg vi en film av Mel Gibson, och att Mel Gibson gillar att krydda till soppan lite extra mycket i sina filmer de vet vi, men när de gäller just ”The passion of christ” så kanske han brer på lite väl mycket på sina ställen tycker jag! hehe fy fan alltså. Usch!

Thailand – Andreas Rörqvist

Maya Bay / Phi Phi Island

Krabi

”Känner mig stabilare!”

Hej allihopa!

Vill börja med att gratulera min pappa Bosse på 68 årsdagen och tacka för ett trevligt kalas under gårdagen. Jag hade inte klarat mig utan han som läget är nu. Förövrigt vill jag bara berätta att jag mår mycket bättre och stabilare på min nya medicin Oxascand. Känner mig mycket lugnare och stabilare i humöret men igår däremot klantade jag till det rejält då jag köpte ett nytt datorspel på ganska länge. ”Project cars 2” . När jag öppnade de skulle man skrapa ungefär som en trisslott för att kunna se CD-key’n till spelet och den skrapade jag tyvärr sönder, så nu har jag ringt och skickat in ett mejl till Inet och förhoppningsvis får jag ett nytt men väntar fortfarande på svar. Hoppas alla mår bra och ha nu en fortsatt trevlig måndagkväll allihopa!.

”Lyckat läkarmöte idag”

Var hos läkaren idag och de kändes ganska bra, fick Oxascand stående 2 tabletter per dag + förstärkt Buspiron. Oxascand är ångestdämpande och lugnande framförallt enligt läkaren och kommer att hjälpa till när man dalar så de känns bra. Tar ju också Sertralin, Quetiapin, Abilify i maxdos 3 ml Theralen samt 2 st Propavan till kvällen så de blir ju en hel del mediciner nu i början. Har ju bara varit drogfri i en månad hittills och gått på amfetamin i 10 år så de kan nog ta upp till ett år innan man är helt tillfrisknad.

”Blivit föreslagen en behandling med Xanor”

I med mina ångestattacker har jag blivit föreslagen en behandling med läkemedlet Xanor. Fast endast vid behov. Och jag tror faktiskt den kan hjälpa mig när jag väl dalar. För när jag väl dalar, då gör jag saker jag i efterhand ångrar. Och de går helt enkelt inte att leva på detta sättet i längden. Så nu hoppas jag äntligen kunna få hjälp. Någon sade till mig någon gång att ”Borderline är inget man kan behandla med med medicin” Nä de är möjligt!. Men man kan åtminstone iallafall lindra den!.

Annonser

Andreas Douglas Rörqvist