”Går undercover in i Riyadh med dolda kameror via ett falskreggat bolag”

Såg en väldigt intressant dokumentär om Saudiarabien och om hur ett par engelsmän går undecover ”hemligt” in i Riyadh med dolda filmkameror illigalt. Dom kunde inte ens komma in i landet som vanliga turister utan var tvungna att rigga ett falskt bolag under namnet eller via ett bolag som kallar sig för CyberSafe UK, påhittat IT-bolag alltså. Och därigenom åka eller flyga ner då som brittiska affärsmän via Istanbul där dom också hämtar dom hemliga kamerorna för att sedan kunna flyga vidare söderut och filma något som kanske kallas för ett av Världens mest hemlighetsfulla land. Nämligen ”Saudiarabien”. Under dokumentären ser man hur man testar och provar att spela musik öppet vilket är totalt förbjudet. 5 minuter tog de så fick dom sin gitarr sönderslagen av den så kallade religiösa polisen, man ser ett samhälle helt byggt och styrt av lagar och regler i linje med Sharia-lagen, och där bland annat kvinnor förödmjukas, förtrycks och behandlas som skit rent ut sagt, man hänger systematiskt ut och avrättar (Mördar) oskyldiga homosexuella, och folket i säg har liksom ingen egen vilja eller talan eftersom hela samhället är uppbyggt och ”styrt” av religionens strikta sharialagar. Och ingen kan göra något åt de heller riktigt för går dom imot staten eller religionen så blir man nästan per automatiskt klassad som terrorist i landet. Och då hängs man ut och får man en dödsdom hängandes över sig. Avrättning sker oftast genom halshuggning. Kvinnor fick inte ens köra bil när detta spelades in eller sändes för första gången och de var inte allt för länge sedan faktiskt, som detta ändrades. Inte förens nu. ”Och de känner jag verkligen alltså de positivt att man tagit ett litet steg åt rätt riktning”. Men något måste göras. Jag kan starkt rekommendera den här dokumentären den finns på youtube under namnet Saudia Arabia Uncovered och är mycket sevärd. Om ni vill kan ni ju streama programmet direkt här nedan faktiskt via youtube. Jag har skapat en direktlänk precis nedan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.