”Det går så många myter kring denna drogen!”

Jag har missbrukat framförallt amfetamin i cirka 8 år och de också den drogen jag har absolut svårast att lägga av med. Och det förvånar mig lite faktiskt hur vissa ens kan påstå att detta är en drog som inte skulle vara beroendeframkallande. År 2012 förlorade jag min 27 åriga storebrorsa i Chalmers studentbrand på Guldheden. Jag började ta amfetamin för att dränka min ångest men också framförallt för att jag skulle orka med allt kaoset som följde. Jag tog först bara på helgerna men efter ett tag kunde jag helt enkelt inte hålla de till helgerna längre. Jag är uppvuxen på Näset i Göteborg och bodde kvar där ganska länge faktiskt tills jag senare fick en ny två:a på Bäckegatan 20 på Masthugget i GBG av min pappa. Men de dröjde nog inte längre en ett år fram tills jag fick mitt första LVM efter en överdos på heroin, kokain och amfetamin samtidigt. Jag vaknade upp på Sahlgrenska fullt med slangar i kroppen och efter ett flertalet överdoser fattade inte riktigt själv vad som hade hänt. Under mitt sen pågående LVM sålde han lägenheten eftersom jag höll på att dö där. Jag missbrukade 2-3 gram amfetamin dagligen och fungerade inte alls utan de. En annan myt som också går är ju också lite att vissa hävdar att de inte skulle existera någon avtändning på amfetamin. Nähe ok!. Hur fan kom de sig då att jag började skära mig i armarna när jag fick slut på skiten! Det är en sådan okunskap när de gäller den drogen alltså så de helt ofattbart. Amfetaminet tog hela min lägenhet, mitt körkort, mitt jobb, alla pengar jag ärvt. Allt är borta. Kallar man inte de för ett beroende är man ju dum i huvudet. Jag pantade till och med min iPad för att kunna köpa mer tjack när pengarna var slut. Jag orkade ingenting utan de. Det helt sjukt alltså. Så när jag sedan kom ut från mitt LVM var jag först helt bostadslös, har sedan dess pendlat runt på 7-8 olika boenden men inget har funkat. Jag har fortfarande jättesvårt att lägga av alltså och har inte förens först nu vart ren ett tag. Men alkoholisterna är jobbigast, midsommar liksom, sillen vet du huhu ”Vad blääääser de för vind ida? BRÄNNVINNN!!. Så vart den vänt upp och ned! Så kommer nästa vers liksom så börjas de igen då va så är dom inne i hela systemet. Men folk får naturligtvis tycka vad dom vill om denna drogen men för mig medförde den ett rent helvete och de har den gjort förhoppningsvis för sista gången nu om jag lyckas fortsätta hålla mig ifrån den i framtiden.

Annonser

5 reaktioner till “”Det går så många myter kring denna drogen!””

  1. Hej Andreas! Kämpa på! Detta att många anser att Amfetamin bara är psykiskt beroendeframkallande, det börjar att bli omtvistat. Som en användare av den helvetesdrogen, allt sedan 1984, så vet jag exakt hur helvetet är men också hur himlen är och det är ju den euforin man ideligen försöker hitta. Amfetamin är himmel & helvete i samma påse. Att kroppen inte påverkas som det görs av ex. alkoholen eller av heroinet, det innebär ju verkligen inte att det är en snabb affär att bli av med den, eller typ ta dig i kragen nu! Det är en extremt förstörande drog som idag finns överallt och inte bara hos de sk. tjackpundarna. Jag som även är alkoholist anser ju att jag ändå hellre tänder av på spriten än på Amfetaminet då man kört hårt och länge. Så fort man frisknat till så kommer pulverdemonen och intalar en att det skulle vara så skönt att må bra. Bara Ecstasy och kokain ger denna känsla och sökande av eufori och till sist sitter man och i princip äter ur påsen med sked. Hoppas allt löser sig för dig, jag har 3.2 år nu och det går att komma ifrån skiten, det går verkligen. Mvh – M.S

    Gillad av 1 person

  2. Så många gånger har jag undrat VEM som hittade på att amfetaminavtändning inte är fysisk utan bara psykisk och inte jämförbar med t ex heroin. En sådan myt innebär att heroinister får mer resurser och hjälp än oss amfetaminister. Vi får alltid stå tillbaka. Det är ett hån.
    Jag har gått på tjack i 20 år nu dagligen och kan så göra i 20 år till om det bara fanns bra grejer. Kvaliteten på amfetaminet är urdålig och blir bara sämre hela tiden. Jag har vart på beroendekliniken och där mötts av oförstående drogterapeuter som inte lyssnar utan tar urinprov och kräver drogfrihet trots att det är det jag vill ha hjälp med! Vidare är det enda dom erbjuder mig är antidepp som är totalt verkningslösa, och för övrigt vill dom jag ska gå med i nån grupp med andra missbrukare fast jag redan umgåtts med såna hela mitt liv. Kontentan är att dom erbjuder en 17 årig heroinist samma hjälp som en 60-årig amfetaminist. Som har barn och barnbarn och levt ett helt liv nästan och arbetat och pundat vid sidan om varje dag. Alla pengar har gått till att orka överleva. Och att då få höra att tjackavtändning inte är så hemsk är föraktfullt, respektlöst. Dessa beroendekliniker verkar inte veta någonting om skillnaden på olika missbruk. Så när jag är pank och tvingad vara utan super jag istället så ögonen blöder. Sist försökte jag ta mitt liv dessutom pga av alkoholen effekter på intelligensen. Jag ville bara du skulle veta du är inte ensam om din kamp. Vi är många som kämpar varje dag även om vi inte hörs och syns på samma sätt som korkade benzofolk som aldrig minns all skit dom utsatt andra för. Enkel utväg, själv minns jag och vet vad jag gjort trots mitt rus på tjack. Det var bättre förr haha…..
    Kram

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.