Andreas Douglas Rörqvist

”Det är något som inte stämmer med de nya boendet”

Det har varit minst sagt ett par helt nästan outhärdligt jobbiga dygn för mig, stadsmissionen har skrivit ut mig och jag hade ingenstans att ta vägen och bara gick och gick hela natten, var på Östra Sjukhuset mitt i natten men inte ens dom hade platser lediga för att lägga in sig, till slut efter flera dagars letande fick jag till slut komma in på ett boende vid Lilla Bommen vid Nordstaden. Så där är jag nu men de är något som inte stämmer med de här stället. Känner mig hela tiden otrygg och får ständigt kolla mig över axeln, de nog bland dom värsta ställen jag varit och hamnat på. Och jag har ändå varit på en del ställen. De inga regler riktigt utan alla får röka på sina egna rum och dusch och toalett finns i gångarna som alla delar på. De känns allmänt som en ganska hård miljö och vissa som bor här känns rent av ganska farliga så man får hålla sig på sin vakt. Står ju fortfarande på kö till Rävebergsvägen och hoppas kunna flytta ut dit relativt snart förhoppningsvis.

Annonser

En tanke på “”Det är något som inte stämmer med de nya boendet””

 1. Hej Andreas, det låter inget vidare och jag vet hur en del strällen kan vara alltså, men när jag hade den perioden av mitt liv så var det nere i Malmö där jag är född och uppvuxen.

  Jag hoppas verkligen att det ska lösa sig för dig, och att du kan få tag i ett vettigt boende. Jag bor ju som jag sa på ett HVB-boende inom Humana-sfären och har varit så i två år nu, och socialen håller nu på att leta fram en lägenhet.

  Det har varit min räddning. Tre LVM, ett flertal LPT, åtskilliga fängelsedomar och sexton olika behandlingshem över hela Sverige, men inget gav mig något positivt utan det var inte förrän jag kom hit som allt klickade.

  Jag känner igen mig i det du skriver om, och jag ser mitt eget liv när jag blundar. Lås dörren och öppna inte om det knackar, jag vet hur den sortens boenden kan vara.

  Ta hand om dig, och stå på!

  Mvh M.S

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.