Rörqvist

”Tror dexamfetamin kan användas till mer än bara ADHD-patienter”

Ska vi vara seriösa nu så är ju hela de här svenska missbruksvården väldigt luddig alltså. För om man misstänker att man har ADHD då exempelvis, och har drogproblem, ska man då helt plötsligt först lyckas sluta knarka utan någon slags hjälp då från vara sig samhälle eller myndigheter, ”hålla sig ren i minst 6 månader” för att ens få påbörja en utredning! för att sedan få en diagnos fastställd så du ”först då” kanske ett ”år” senare kan få hjälp via läkemedlet dexamfetamin som skrivs ut med namnen t.ex Avanse, Attentin eller Retalin. Varför skall man ens behöva vara ren för att göra en ADHD utredning. Det är därför svensk missbrukspolitik ser ut som den gör idag, man får ingen hjälp! de för lång process, ”folk orkar inte”. Jag lider själv av borderline-personlighetstörning men har ingen ADHD-diagnos alternativt ADD fastställd. Jag har enorma problem med amfetamin och det har jag haft i 12 år nu men får fortfarande ingen hjälp. Det kanske är så att jag liksom vissa andra behöver just dexamfetamin för att klara vardagen, men den sega processen gör att man hellre stannar kvar i sitt missbruk och handlar de på gatan istället. Det skall vara som i Norge, där får man hjälp! om man nu är missbrukare eller ens har dom här problemen. Tycker dexamfetamin skall kunnas skrivas ut till vanliga amfetaminmissbrukare och inte bara till just ADHD-patienter i största allmänhet. Medicinen kan ju definitivt ha effekt på ett bredare användningsområde enligt mig än bara ”just” ADHD-patienter och de synd att de idag inte används mot t.ex behandling mot vanligt amfetaminmissbruk. Så jävla löjligt alltså. Hit med tjacket för fan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.