”Missbrukare får sämre medicinering!”

Jag tycker läkarna måste börja skriva ut mer. Framförallt när de gäller före detta missbrukare som påvisat en inre vilja men framförallt om man dessutom går under kontrollerad ordination som på till exempel ett behandlingshem med speciella medicintider som man frivilligt valt eller sökt sig till på egen hand. Det är rent bedrövligt att folk gång på gång skall behöva återfalla för att de inte får rätt medicinering. Ett missbruk grundar sig ofta på något. Folk går ofta igenom svåra saker eller har varit med om de i sitt tidigare liv. Missbrukare behöver den bästa hjälpen som finns!. Om läkarna istället skulle inse att de finns ett problem, diskutera problemet istället för att låtsas att problemet inte fanns så kanske vi skulle haft ett sjukvårdssystem för missbrukare som skulle fungera i detta landet. Ta Norge som ett exempel!.

Annonser

2 reaktioner till “”Missbrukare får sämre medicinering!””

  1. Hej, har följt din blogg under några veckor nu och jag känner så väl igen mej i det du skriver. Blev så jäkla glad när du tog upp detta med att läkare inte skriver ut medicin till f.d missbrukare. Jag är i den sitsen själv. Jag hoppas du orkar läsa det jag skriver. Jag har missbrukat amfetamin m.m i snart 20 år, och jag har varit i behandling i 1 år här nere i Skåne. Jag valde att stanna kvar här eftersom jag inte ville tillbaka till missbruk igen. Jag har en diagnos, adhd sen- 2012, och har medicinerat sen dess. När jag kom i psykiatrin här nere hade dom läst min journal, och jag var då tvungen att börja på 10 mg/dag. Har sen min diagnos haft 80 mg/dag, men dom brydde sej inte. Dom hade läst i min journal att jag hade injicerat i mitt bröst under behandling, det hade krävt läkarvård. 8 mån senare står jag på 30 mg/dag och det enda jag vill är att gå ett jobb. Här jobbat i hela mitt liv, men nu har jag inget att göra. Givetvis så återfaller jag då och då, men det är inte ok i psykiatrin. När jag försöker förklara varför det inträffar osv, så får jag hela tiden höra att jag inte är redo för vidare behandling. Sover 3-4 Tim/natt, och har frågat om nån medicinering. Här haft theralen i alla år, men det funkar inte längre. Vad får jag för svar? Vi kan ju inte ge dej nåt för du är ju missbrukare. Jag ställde då en fråga om det var ok om jag skaffade sömnpiller på egen hand, men då var svaret: har du i inget recept så drar vi in din adhd medicin också, för då sidomissbrukar du, det kan inte vi acceptera. Jag ber så mycket om ursäkt för att jag skrivit en hel uppsats, men jag behövde skriva av mej. Jag hoppas i varje fall att det kommer gå bra för dej på denna behandlingen. Jag håller tummarna för det. Kramar Marie

    Gillad av 1 person

    1. Tack Marie! Jag har läst de du skrev och tycker du är otroligt stark som vågar öppna dig som du gör, jag känner verkligen med dig skall du veta. Du behöver den bästa hjälpen du kan få och läkarna måste inse detta. Tack för att du skrev, kram Andreas

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.