”Går undercover in i Riyadh med dolda kameror via ett falskreggat bolag”

Såg precis en väldigt intressant dokumentär om Saudiarabien och om hur ett par personer går undecover i Riyadh med filmkamerorna illigalt. Dom kunde inte ens komma in i landet som vanliga turister utan var tvungna att rigga ett falskt bolag under namnet CyberSafe UK och åka ner som brittiska affärsmän via Istanbul där dom också hämtar någon dold kamera för att kunna filma i landet. För att komma in i något som kanske kallas för Världens mest hemlighetsfulla land ”Saudiarabien”. Under dokumentären ser man hur man testar att spela musik öppet vilket är totalt förbjudet. 5 minuter tog de så fick dom sin gitarr sönderkrossad av den så kallade religiösa polisen, man ser ett samhälle helt styrt av lagar och regler i linje med Sharia-lagen och där bland annat kvinnor förödmjukas och behandlas som skit. Och ingen kan göra något åt de för går dom imot staten och religionen så blir man automatiskt klassad som terrorist i landet. Kvinnor får inte ens köra bil. Jag kan rekomendera den här dokumentären den finns på youtube under namnet Saudia Arabia Undercover.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.