Amfetamin Droger Andreas Rörqvist Droger

Borderline och missbruk ”En livsfarlig kombination!”

Även om det nu är positivt att jag nu tackat ja till ett behandlingshem så känns de ändå framförallt långsiktigt väldigt svårt, nästan i princip omöjligt att tänka sig ett liv helt utan narkotika. Tror de har att göra med att jag är så van att hela tiden belöna systemet med en lina så fort de uppstår en motgång då jag ofta drabbas av ganska så svåra humörsvängningar, borderline och missbruk är ingen enkel kombination antar jag. Och samtidigt så fortsätter jag så dör jag och det förtjänar inte min familj för dom har redan förlorat en son. Detta är en livstil som pågått i över 10 år nu. Men samtidigt gillar jag svåra utmaningar och de här kommer definitivt att bli en riktig utmaning för mig, helt klart alltså!. Jag har fortfarande inte fått några riktigt säkra besked från min socialsekreterare på riktigt när flytten kommer att äga rum bara de att de kommer att ske relativt snart. Det tar emot de här även om det är helt frivilligt enligt min handläggare men jag vet ju själv av egen erfarenhet att verkligheten kanske ser lite annorlunda ut. Det dom inte har berättat och inte vet är att jag redan vet att jag för närvarande redan utreds för ett andra LVM och de inget som jag tänker låta gå igenom. Så de finns liksom inga alternativ riktigt ändå alltså känner jag. Det som känns skönt är väl mest att man inte är helt ensam i de här. Frågar du en vanlig random borderline-patient idag så skulle de inte förvåna mig om 60-70% svarar att dom lever eller har levt i ett missbruk. Små motgångar kan enkelt förstoras upp till en katastrof och förstöra en hel dag. Det är dessa motgångar vare sig det är dippar eller en konfrontation med någon som gör att drogsuget enkelt kan dubbleras på några enstaka minuter till skillnad från en vanlig person som har betydligt större chanser till att inte ta återfallet i dom här situationerna. Den ständigt pendlade självkänslan är också något som triggar till återfall naturligtvis. Jag hoppas nu på de bästa både för mig och alla er andra där ute som också brottas med missbruk och andra svårigheter. Lycka till nu allihopa!.

Annonser

2 reaktioner till “Borderline och missbruk ”En livsfarlig kombination!””

 1. Det jag ser som gör att du kommer att klara detta, är din självinsikt om vad som betecknar just borderline.
  Jag tog själv till droger (alkohol) när jag fick min panikångest.
  Största problemet som jag ser det hos mig var att det tog fem år innan jag fick en diagnos, och innan det så kunde jag lära mig självt något om min sjukdom. Så kunskapen som jag kunde skaffa mig efteråt, var det som banade väg, för ett någorlunda friskt liv….

  Liked by 1 person

  1. Ja hoppas du kommit ur det iallafall samtidigt får man tänka att alkohol faktiskt är en av dom mer farliga drogerna som finns idag och alltså väldigt svårt att ta sig ur. Så starkt gjort av dig! Hade de kommit ut idag hade de narkotikaklassat’s direkt känns de som. All lycka till dig!

   Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.