”Alkohol hade narkotikaklassat’s direkt!”

Det finns ingen narkotikaklassificering för alkohol idag oavsett procenthalt även om den inom vissa länder framförallt arabländerna är helt illegal att bära, förtära och på annat sätt överhuvudtaget konsumera, inneha eller transportera. Alkohol kan som högst högst bli 95% i volym och allt som överskrider detta övergår naturligt i gas. Det går knappt att räkna i pengar vad denna drogen ställer till med i samhället idag. Dessutom kan den göra många människor aggressiva och enkelt att konstatera är väl också att alkoholen naturligtvis hade narkotikaklassat’s direkt alltså om den hade kommit ut som en ny drog på marknaden idag. Våld, slagsmål, nedskräpning, skadegörelse, olyckor och dödsfall inte minst kopplad till trafiken och det ända som egentligen hindrar en narkotikaklassificering idag är att alkoholen är alldeles för socialt utbredd och accepterad i samhället idag samtidigt som den funnits med oss i alla år så länge människan existerat i princip. Heroin exempelvis framtogs ju först av läkemedelsbolaget Bayer AG 1899 som en helt ofarlig och icke-vanebildande medicin för att behandla morfinberoende och var alltså klassat som läkemedel i Sverige fram till år 1964 innan de blev narkotikaklassat. Under denna tiden var alkohol iallafall på tal att bli narkotikaklassat men de blev aldrig så ändå riktigt. Det hade till och med varit bättre och inte minst mer samhällsekonomiskt om en stad hade gått ut en vanlig fredagkväll och istället rökt cannabis istället för att dricka alkohol. Man kan säga vad man vill om den saken men våldet hade minskat markant om inte halverats och de inget jag hittar på utan så är de. Det är ren fakta. Det hade till och med varit bättre att legalisera THC:n och förbjuda alkoholen. Iallafall om man vill ha ner brottstatistiken och antal dödsfall i trafiken.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.